Herplaatser Floortje

Floortje is een vrolijk en speels langstokhaar teefje van 2,5 jaar oud. Ze is gesteriliseerd. (De fokker is op de hoogte)
Ze woont in het midden van het land.
Met veel verdriet is de beslissing genomen voor herplaatsing maar voor Floortje is het beter als ze woont op een plek waar ze minder last van stress heeft.

In huis is Floortje een rustige hond die erg graag en veel knuffelt (en likjes uitdeelt). Ze is gek op denkspelletjes en speuren. Met de dochter van 8 jaar is ze de dikste maatjes. Voor het gezin is ze een schat van een hond waar ze erg gek op zijn.

De eigenaren omschrijven haar als volgt: Vrolijk / speels / leergierig / nieuwgierig / gek op speuren en denkspelletjes / grote knuffelbeer / gehoorzaam en goed trainbaar als zij ontspannen is / als ze gestrest is kun je slecht haar aandacht krijgen / raakt gestrest door andere honden, mensen, vuilcontainers, aanhangwagens, stofzuiger / niet bang voor vuurwerk / wil graag voor je werken / wil betrokken zijn bij wat je doet

Floortje woont samen met een oudere kat in huis. Ze accepteren elkaar maar zijn geen grote vrienden. Met de kat van de buren is Floortje wel hele dikke maatjes en ze moeten elkaar ook echt even knuffelen als ze elkaar tegenkomen op straat.

Floortje is vanaf pup een erg onzekere hond geweest. Ze wilde niet dat vreemden haar benaderden of aanhaalden, of dat andere honden in de buurt kwamen. Als pup al blafte ze dan erg hard en kroop weg. Ook geluiden van een rijdende aanhangwagen of vuilcontainer vindt ze eng, net als de stofzuiger. Ondanks dat er een jaar met haar getraind is bij Gehoorzame Huishond van de Dierenbescherming is dit gedrag gebleven. Na haar sterilisatie is het zelfs een tijdje erger geworden. Ze vindt het als een echte herder wel super om voor je te werken en is ook echt een slimme hond.

Met behulp van een gedragstherapeut is gekeken hoe ze meer rust en minder stress kan ervaren. Bij aan de lijn lopen is het van belang om zo min mogelijk confrontaties met andere honden te hebben, dit kan door ontwijken en in een aantal gevallen door afleiden met snoepjes, maar dit werkt niet altijd, en dan kan ze uitvallen naar de andere hond. Als je dit soort gevallen weet te omzeilen, loopt ze erg braaf mee en neemt ze de tijd om veel te snuffelen (wat haar helpt te ontspannen).
Ze heeft nog nooit agressief gereageerd op iemand, ze blaft om ze op afstand te houden.

Loslopen of spelen met water vindt ze heerlijk. Dat gaat ook goed. Alleen als zij honden tegenkomt die als roedel functioneren kan zij erg angstig reageren. Daarna duurt het lang voordat zij de stress kwijt is en blijft ze erg alert. Je moet dan zelf goed opletten dat je haar op tijd terugroept om een dergelijke ontmoeting te voorkomen.

Bij bezoek thuis raakt ze haar stress niet kwijt. Er is geen ruimte waar zij apart kan zitten zodat zij geen last heeft van de stress door bezoek in huis. Ze stopt dan niet met blaffen omdat zij blijft wisselen tussen spanning, waaksheid en leuk vinden.

Floortje is een gezonde hond en kan een paar uurtjes alleen zijn.

Bij voorkeur wordt Floortje geplaatst bij iemand waar zij meer rust kan ervaren, zowel in huis als buiten. Ook zou het erg fijn zijn als de huidige eigenaar contact kan houden met de nieuwe eigenaar en als het mogelijk zou zijn om haar in de toekomst nog een aantal keren te bezoeken, nadat ze verhuist is.

Om doorverkoop te voorkomen en een gemotiveerde eigenaar te vinden wordt, in overleg, een redelijke vergoeding gevraagd. Vanzelfsprekend krijgt u de spulletjes van Floortje gewoon mee.

Heeft u interesse stuurt u dan een mail naar de contactpersoon Herplaatsers VZWH: herplaatsing@vzwh.nl
Vermeld in de mail uw motivatie, info over gezinssamenstelling, ervaring met honden cq (witte) herder en hoe lang de hond eventueel alleen moet kunnen zijn, kinderen groot/klein in het gezin, aanwezige andere huisdieren. Verder graag voorzien van een e-mailadres en een telefoonnummer.