Herplaatser Appa

Wie geeft Appa een nieuw thuis

Appa is een Langstok teefje van 6 jaar met stamboom. (de fokker is op de hoogte) Appa is gesteriliseerd, kern gezond en fit.

Voor Appa wordt een warme, liefdevolle en fijne nieuwe thuisbasis gezocht bij mensen die haar voldoende aandacht kunnen geven en ondernemend met haar zijn.

Appa is een hele lieve hond met een groot enthousiasme (zowel qua karakter als qua energie). Ze is gek van mensen en iedereen is gek op haar. 

Ze wordt door de huidige eigenaren in steekwoorden beschreven als Enthousiast, energiek, sensitief, lief, waaks, nieuwsgierig, werkt graag, houdt graag de roedel bij elkaar, prater, slim. 

Appa wordt herplaatst omdat de huidige eigenaren merken dat ze te weinig tijd hebben om haar de aandacht en de training te geven die ze nodig heeft. 

In huis is ze super lief en ze begroet visite (soms te) enthousiast.  Ze is kleine kinderen gewend, maar door haar, af en toe, lompe gedrag  kan ze die onbedoeld omver lopen.

Appa woont nu in een gezin met een kat.

Ze kan goed alleen zijn en is dan gewend om los in huis te lopen.

Appa krijgt jaarlijks een gezondheidscheck en vaccinaties zijn bijgewerkt. Vanwege wat tandsteenproblemen krijgt ze Hills prescription diet td. Verder zijn er geen medische klachten of beperkingen.

Appa heeft in het verleden wat nare ervaringen gehad met andere honden.  Ondanks herhaalde trainingen gaat ze niet goed met andere honden (en katten), aangelijnd of los. Aan de lijn reageert ze heel direct en alert. Dan blaft ze en ontbloot haar tanden.

Een cursus / training, bij voorkeur bij een goede gedragsdeskundige, is aan te raden waarbij niet vanuit ‘dominantie-theorie denken’ getraind moet worden maar vooral op het vergroten van vertrouwen en haar te leren dat ze niet overal op hoeft te reageren. 

Appa is heel slim en leergierig en heeft dat ook tijdens diverse cursussen laten zien. Echter vervalt ze in haar oude gedrag als er niet consequent aan haar gedrag gewerkt wordt. Ze is snel afgeleid.

Heeft u interesse stuurt u dan een mail naar de contactpersoon Herplaatsers VZWH: herplaatsing@vzwh.nl

Vermeld in de mail uw motivatie, info over gezinssamenstelling, ervaring met honden cq (witte) herder en hoe lang de hond eventueel alleen moet kunnen zijn, kinderen groot/klein in het gezin,  aanwezige andere huisdieren. Verder graag voorzien van een e-mailadres en een telefoonnummer. 

Op de pagina herplaatsers kunt u nog een foto van Appa bekijken.