Inschrijving herplaatser

  Om u te helpen met herplaatsen van uw Zwitserse Witte Herder verzoeken we u onderstaand formulier zo compleet mogelijk in te vullen.

  De kosten voor bemiddeling van een herplaatser is voor leden Gratis.
  De kosten voor niet leden bedraagt € 20,–
  De bemiddeling van een herplaatser gebeurd pas nadat het bedrag à € 20,– is overgemaakt op rekening NL72 INGB 0003 560273 t.n.v. VZWH onder vermelding van de naam van de te herplaatsen hond.

  Om een zo goed mogelijke omschrijving te geven vraag ik u om onderstaande vragen eerlijk te beantwoorden. Dit voorkomt ook onnodige vragen en kunnen we gerichter zoeken naar een nieuw thuis voor uw hond.

  Geslacht:

  Vacht:

  Heeft u de fokker op hoogte gebracht van de herplaatsing ?

  Zo ja, helpt de fokker mee met het zoeken van een nieuw thuis ?

  Zo niet, wat is daar de reden van ?

  Wat is de reden van herplaatsing ?

  Kunt u met een paar steekwoorden de hond omschrijven:

  Is de hond te plaatsen bij (kleine) kinderen? En hoe is de reactie naar niet-gezinsleden? Dus naar familie, bezoek van kennissen etc.

  Is uw hond gewend aan andere (huis)dieren en hoe is de reactie op andere honden (reu en teef) ?

  Is er speciale zorg/voeding nodig ivm medische klachten ?

  Zo ja, vermeld hieronder welke zorg/voeding er nodig is en waarom

  Heeft uw hond een medische geschiedenis v.w.b. operaties, gewrichtsklachten, allergieën ?

  Zo ja, vermeld hieronder welke

  Bent u bereid om de een uitdraai van het medisch dossier van de dierenarts te laten zien bij de kennismaking ?

  Bent u de eerste eigenaar van de hond of zijn er ander eigenaren voor u geweest (wat was de reden voor herplaatsing, voor zover bij u bekend?)

  Heeft u of volgt u cursussen bij een hondenschool/kynologenclub zo ja welke cursussen? (puppycursus, jonge hond, Gehoorzaamheid, Behendigheid, Speuren, Hooper, etc)

  Kan de hond een paar uurtjes alleen thuis zijn ?

  Heeft u een duidelijk foto van de hond waar deze helemaal op staat ?

  Waar zou een geïnteresseerde volgens u aan moeten voldoen om een goed thuis te bieden voor uw hond ?

  Zijn er verdere bijzonderheden over uw hond die vermeld moeten worden ?

  Stelt u prijs op een vergoeding voor uw hond ? Zo ja, hoe hoog is die vergoeding

  De Vereniging Zwitserse Witte Herder biedt hiermee een platform om belangstellenden te bereiken, maar aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor de gevolgen van een contact, de informatie die wordt gegeven, de overdracht van de Zwitserse Witte Herder tussen de huidige en de nieuwe eigenaar, noch voor de toestand waarin de hond tijdens of na de overdracht verkeert. Een eventuele vergoeding, die gevraagd wordt voor de te herplaatsen Zwitserse Witte Herder, is een zaak tussen de huidige en de nieuwe eigenaar. Ook hierin is de VZWH is hierin geen partij.

  Aanvullende informatie:
  Wij gaan eerst binnen de wachtlijst zoeken of er een geschikte plaats voor uw hond is. Daarbij verzoek ik u om toestemming om deze gegadigde contact met u te laten opnemen.
  Mocht dit niet het geval zijn, zal ik, met uw toestemming, een oproep op de website van de VZWH en, indien gewenst, op Facebook plaatsen. Daarbij gebruik ik mijn contactgegevens.
  Het bericht op Facebook zal gedeeld worden en zo kan het gebeuren dat er toch onzinnige vragen of 'goed' bedoelde adviezen worden geplaatst.
  Naast bovenstaande, raad ik u aan om vragenlijst te maken van wat u belangrijk vindt om te weten van de geïnteresseerden. Stel de vragen in een e-mail, telefoongesprek of tijdens een eerste kennismaking. Vraag bij uw dierenarts een uitdraai van het medisch dossier, deze en het Europese paspoort met entingen of titeruitslagen kunnen bij een kennismaking ter inzage aangeboden worden. Het is aan te raden om de hond niet bij een eerste kennismaking al mee te geven met geïnteresseerden, maar spreek af elkaar na 2 dagen te informeren of het wel of niet tot plaatsing komt en maak desgewenst een vervolgafspraak. Zowel zij als u kunnen in die tijd de kennismaking dan nog even in gedachte doornemen. Soms levert dat nog belangrijke vragen op. Maak duidelijke afspraken met elkaar, over een eventuele vergoeding, wat krijgt de hond mee (halsband, riem, kleedje, favoriete speeltje, resterend voer of genoeg voer voor de komende dagen (geef de eigenaar de tijd om voer te kopen) eventueel een proeftijd, door bijv een afstandsverklaring of herplaatsovereenkomst. Indien gewenst kan ik u een herplaatsingsovereenkomst verstrekken.
  Vergeet ook de gegevens van de chip niet aan te passen. En geef de uitdraai uit het medisch dossier mee aan de nieuwe eigenaren zodat ze deze kunnen afgeven aan hun dierenarts, zodat deze bekend is met de medische geschiedenis van de hond. Of vraag uw dierenarts om de gegevens te e-mailen naar de dierenarts waar de nieuwe eigenaar naar toe zal gaan. (vraag naar de naam en mailadres van betreffende dierenarts)
  Als de hond een stamboom heeft dan is het Wettelijk verplicht om die mee te geven aan een nieuwe eigenaar. De stamboom hoort bij de hond. De hond moet ook overgeschreven worden op naam van de nieuwe eigenaar. Dit regel je bij de raad van beheer door via het actiemenu bij de hond te kiezen voor 'Verkoop hond '.Je ontvangt dan een factuur voor deze overschrijving en na betaling wordt de hond overgeschreven naar de nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar ontvangt dan een email met een link om de hond in zijn/haar eigen account te accepteren. De kosten zijn € 25,50 (2024)

  Ik heb bovenstaande gelezen en ga hiermee akkoord