Zoo Easy

Als vereniging vinden wij het heel belangrijk om een database bij te houden met actuele gezondheidsgegevens over ons ras. En dat kunnen we samen doen!
Op dit moment hebben wij een database bij ZooEasy, waarin bijna 50.000 honden zijn ingevoerd, waarvan ongeveer 11.000 Zwitserse Witte Herders.
De database is, wat betreft de ZWH, bijgewerkt tot oktober 2020. De beheerders proberen de geverifieerde gegevens van de ingevoerde honden zo snel mogelijk en correct te verwerken.
Om de database zo volledig mogelijk ingevuld te krijgen, kan een fokker of lid van de VZWH, ontbrekende gegevens van zijn/haar hond(en), die zij niet zelf kunnen toevoegen, doorgeven aan gegevensbeheer@vzwh.nl

Een fokker of lid, aangesloten bij de VZWH, kan een Fokkeraccount aanvragen, de kosten hiervoor bedragen € 1,= per maand en met dit account kun je heel veel gegevens aanvullen van honden, die in jouw bezit zijn..
Het gaat om de volgende gegevens:
* De roepnaam van de hond
* Het vachttype van de hond ( stokhaar/langstokhaar)
* Foto van de hond
* Invoeren van bijlagen bij de hond ( gezondheidsuitslagen)
* Fokgeschiktheids beoordeling
* Uitslagen van tentoonstellingen
* Behaalde Kampioenstitels, diploma`s
* In het geval van overlijden, de overlijdensdatum van de hond

De inteelt/avk waarde wordt over 10 generaties berekend.

In de VZWH database kun je verschillende zoekcriteria selecteren, waaronder:
* Zoeken naar dekreuen
* Heeft specifieke voorouder
* Heeft specifieke voorouder(s) niet
* Heeft specifieke gezondheidsuitslag ( bijv. HD-A, DM- vrij etc.)
* Heeft geen nakomelingen met een bepaalde gezondheidsuitslag (bijv. HD-C)
* Waarbij inteeltpercentage/AVK waarde groter of kleiner is dan x
* Overzicht van nakomelingen, inclusief registraties
* Aantal dekkingen
* Aantal geworpen nesten
* Aantal geboren pups

Een fokker of lid, aangesloten bij de VZWH, kan eventueel een gratis leesaccount aanvragen en met dit account kan je de database raadplegen, maar niets wijzigen. De beheerders bepalen welke informatie leden met een leesaccount mogen inzien. Afhankelijk van de instellingen van de beheerders kunnen leden met een leesaccount ook proefstambomen samenstellen en inteeltpercentages berekenen van geselecteerde dieren in de database..

De ZooEasy database beschikt over een ondersteuningspagina, waar veel antwoorden op eventuele vragen gevonden kunnen worden. Het adres van deze pagina is: www.zooeasy.nl/ondersteuning

Ieder lid of Fokker/Dekreuhouder, van de VZWH kan vanaf 01-01-2021 GRATIS gebruik maken van een leesaccount van onze database!!
Voor € 12,= per jaar krijg je dus een fokkeraccount, waarmee wij onze database samen zo compleet mogelijk kunnen invullen.
Je kunt je aanmelden voor een account bij Mariëlla Feenstra, door een mail te versturen naar:
gegevensbeheer@vzwh.nl