Bestuur

VOORZITTER
VOORZITTER

Piet Groot

Het is een wonder mooi ras. De Zwitserse Witte Herder.  Een ras waar we trots op mogen zijn. De ontwikkelingen die het ras heeft mogen doormaken in de voorbije jaren zijn enorm. Van verstoten ongewenste misbaksels tot een prachtig en stabiel zelfstandig ras binnen de georganiseerde kynologie. Ons ras is inmiddels een begrip, veel mensen weten niet van de strijd die gestreden is om het erkend  te krijgen.
Of van het gecompliceerde pad wat we hebben afgelegd om tot een verantwoord beleid te komen, om gezondheidsonderzoeken te doen en tegelijk voldoende ruimte te laten voor het breed inzetten van de fokpopulatie voor een zo groot mogelijke genen poelDe klus van een rasvereniging is best een ingewikkelde. En deze klus wordt geheel geklaard door vrijwilligers. Met een enorme inzet. En daar mag ik voorzitter van zijn. Een eervolle positie. Maar we doen het als een team. Ieder zijn eigen portefeuille en aandachtsgebied. De kennis en talenten van de medebestuurders benutten. Faciliteren en ondersteunen. Zo zie ik mijn rol als voorzitter. Tussen de mensen en alleen als het nodig is naar de voorgrond. We doen het tenslotte samen. Voor het ras, voor de honden, met de leden. Met elkaar staan we in voor een goede en vooral leuke vereniging

SECRETARIS
SECRETARIS

Alma Groot

Toen we een kleine 30 jaar geleden op zoek waren naar een fijne gezinshond, viel ons oog op de Witte Herder. Liefde op het eerste gezicht bestaat! Het is een leuke en mooie hond om wat mee te ondernemen. Na de eerste shows en ons eerste nestje, is de honger naar meer kennis ontstaan. Ik heb verschillende cursussen gevolgd met en zonder honden – en ben nog steeds bezig mijn kennis uit te breiden.Naast het showgebeuren, waar ik heel veel plezier in heb, intrigeert het erfelijke gedeelte mij enorm. Wij proberen ons steentje bij te dragen door de genetische variëteit in ons ras op peil te houden. Ik heb gemerkt dat dit belangrijke punt in veel rassen niet onderkend wordt. Buiten dit alles, is het gewoon heel leuk om met ‘lotgenoten’ over onze Witte te praten en me voor het ras in te zetten.

PENNINGMEESTER
PENNINGMEESTER

Rob Commendeur

Ik zal me even voorstellen,

Ik ben Rob Commandeur en woon samen met mijn vrouw en jongste zoon in Noordwijkerhout.Wij leven samen met 6 witte herders en een Duitse herders.Ik zal bij de VZWH in het bestuur de functie van Penningmeester op me nemen, een taak die ik voor de fusie al deed bij de ZWHVN.Mijn streven is me in te zetten voor de gezondheid van de Zwitserse witte herder nu, maar zeker voor in de toekomst.  Een goede sfeer in een vereniging vind ik ook een pre.

FOKCOMMISSIE

Natascha Kamstra

GEZONDHEIDSCOMMISSIE

Thea Commandeur

EVENEMENTENCOMMISSIE

Inmiddels ben ik erachter gekomen dat een van de prachtige eigenschappen van de Zwitserse Witte herder is: Het veel plezier hebben aan actief bezig te zijn met hun baasje. Want naast lief, leuk en gezellig blijven het natuurlijk slimme herdershonden die zowel lichamelijk als geestelijk van een uitdaging houden. Ga je nog een stapje verder dan zijn deze honden prima geschikt om mee te doen aan shows. Om deze redenen ga ik me inzetten binnen de VZWH om evenementen te organiseren met als uitgangspunt: Altijd Plezier Met Je Eigen Kampioen.

HERPLAATSING

Caroline Bekius

Ik ben Caroline Bekius. Sinds 2005 ben ik besmet met het ZWH virus en inmiddels ben ik ben in het bezit van twee geweldige Zwitserse Witte Herders. Binnen de VVZWH ga ik me bezig houden met de herplaatsers. Niemand besluit een hond te nemen om hem later weer af te moeten staan. Toch kan er toch iets gebeuren dat je niet voorzien hebt en is het beter om een andere oplossing te zoeken. Daar wil ik graag bij helpen en, waar nodig, bemiddelen.