Bestuur

VOORZITTER
VOORZITTER

Piet Groot

Het is een wonder mooi ras. De Zwitserse Witte Herder.  Een ras waar we trots op mogen zijn. De ontwikkelingen die het ras heeft mogen doormaken in de voorbije jaren zijn enorm. Van verstoten ongewenste misbaksels tot een prachtig en stabiel zelfstandig ras binnen de georganiseerde kynologie. Ons ras is inmiddels een begrip, veel mensen weten niet van de strijd die gestreden is om het erkend  te krijgen.
Of van het gecompliceerde pad wat we hebben afgelegd om tot een verantwoord beleid te komen, om gezondheidsonderzoeken te doen en tegelijk voldoende ruimte te laten voor het breed inzetten van de fokpopulatie voor een zo groot mogelijke genen poelDe klus van een rasvereniging is best een ingewikkelde. En deze klus wordt geheel geklaard door vrijwilligers. Met een enorme inzet. En daar mag ik voorzitter van zijn. Een eervolle positie. Maar we doen het als een team. Ieder zijn eigen portefeuille en aandachtsgebied. De kennis en talenten van de medebestuurders benutten. Faciliteren en ondersteunen. Zo zie ik mijn rol als voorzitter. Tussen de mensen en alleen als het nodig is naar de voorgrond. We doen het tenslotte samen. Voor het ras, voor de honden, met de leden. Met elkaar staan we in voor een goede en vooral leuke vereniging

SECRETARIS
SECRETARIS

Alma Groot

Toen we een kleine 30 jaar geleden op zoek waren naar een fijne gezinshond, viel ons oog op de Witte Herder. Liefde op het eerste gezicht bestaat! Het is een leuke en mooie hond om wat mee te ondernemen. Na de eerste shows en ons eerste nestje, is de honger naar meer kennis ontstaan. Ik heb verschillende cursussen gevolgd met en zonder honden – en ben nog steeds bezig mijn kennis uit te breiden.Naast het showgebeuren, waar ik heel veel plezier in heb, intrigeert het erfelijke gedeelte mij enorm. Wij proberen ons steentje bij te dragen door de genetische variëteit in ons ras op peil te houden. Ik heb gemerkt dat dit belangrijke punt in veel rassen niet onderkend wordt. Buiten dit alles, is het gewoon heel leuk om met ‘lotgenoten’ over onze Witte te praten en me voor het ras in te zetten.

PENNINGMEESTER
PENNINGMEESTER

Rob Commendeur

Ik zal me even voorstellen,

Ik ben Rob Commandeur en woon samen met mijn vrouw en jongste zoon in Noordwijkerhout.Wij leven samen met 6 witte herders en een Duitse herders.Ik zal bij de VZWH in het bestuur de functie van Penningmeester op me nemen, een taak die ik voor de fusie al deed bij de ZWHVN.Mijn streven is me in te zetten voor de gezondheid van de Zwitserse witte herder nu, maar zeker voor in de toekomst.  Een goede sfeer in een vereniging vind ik ook een pre.

FOKCOMMISSIE

Aangenaam kennis te maken.

Mijn naam is Jan Boer, portefeuillehouder van de VZWH.
Wij gaan al een tijdje mee als fokker en vinden het belangrijk om gezonde en stabiele honden te fokken, om op die manier een bijdrage te leveren aan ons ras. Daarbij is ook een goede en gezonde vereniging van belang, waarvoor ik mij samen met jullie wil inzetten.

GEZONDHEIDSCOMMISSIE

Thea Commandeur

EVENEMENTENCOMMISSIE

Suzan Schepers

“In 1995 trotse eigenaar geworden van onze eerste Witte Herder Belle Quinsy White Dog of My Dreams . Met deze teef heb ik voornamelijk GG getraind en later ook Flyball & Agility. Omdat ik ook met onze 2 Dwerg Schnauzers showde en af en toe een nestje had ben ik de wereld van de Kynologie verder ingerold. Inmiddels na destijds de KK1 cursus ook gediplomeerd Kynologisch Instructeur en Ringmedewerker.
Ruim 20 jaar Bestuurslid en instructeur bij de Kynologen Vereniging Valkenburg eo. Dan nu sinds kort bij de Boston Terrier Club Nederland en RZWH. Het mooie van je inzetten voor een vereniging vind ik dat het mij voldoening geeft om mensen plezier te laten beleven samen met hun allerbeste vriend onze hond.
U kunt me regelmatig tegen komen op tentoonstelling dit is een tak van onze hondensport die ik zeer ambieer. Verder volg ik lezingen en workshops om ‘up to date’ te blijven over de leerwijze van honden en het trainen ervan. Ik geef nog met veel plezier 3 maal per week les in gehoorzaamheid en agility.
Heel af en toe fokken we een nestje pups onder de kennel naam ‘MIGHTY MIDGET’.”

HERPLAATSING

Caroline Bekius

Ik ben Caroline Bekius. Sinds 2005 ben ik besmet met het ZWH virus en inmiddels ben ik ben in het bezit van twee geweldige Zwitserse Witte Herders. Binnen de VVZWH ga ik me bezig houden met de herplaatsers. Niemand besluit een hond te nemen om hem later weer af te moeten staan. Toch kan er toch iets gebeuren dat je niet voorzien hebt en is het beter om een andere oplossing te zoeken. Daar wil ik graag bij helpen en, waar nodig, bemiddelen.