Leden

Beste lezer,

Welkom op de webpagina van de Vereniging Zwitserse Witte Herder (VZWH). Dé rasvereniging voor de Zwitserse Witte herder.  Ontstaan uit een fusie tussen de ZWHVN en de RZWH. Hier vindt u alles wat u wilt weten over dit bijzondere hondenras. De Zwitserse Witte Herder is een relatief jong ras dat pas sinds 1991 voor het eerst geregistreerd werd en wel in Zwitserland. Het ras stond ook wel bekend als de Amerikaans Canadese Witte herder, maar dit is een naam uit het verleden en is nooit een officiële FCI benaming geweest.

Deze pagina is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het ras en de rasvereniging. Aspirant honden eigenaren kunnen hier informatie vinden over het ras en eventueel in contact komen met een aangesloten fokker. De fokkerpagina’s zijn bedoeld voor de fokkers en dekreuhouders, hier kunnen zij alle voor hun relevante informatie vinden.

Maar bovenal is deze site bedoeld om aan u te laten zien wat een geweldig ras de Zwitserse Witte Herder is. Een heerlijke gezinshond en een prima sportmaatje.  En daarnaast natuurlijk een oogverblindende verschijning. De VZWH heeft als uitdagende taak om de belangen van dit mooie ras en van het individuele dier te behartigen. De commissies van de vereniging, die bestaan uit enthousiaste vrijwilligers, wijden zich met veel inzet aan deze taak. Mocht u hen daarin willen ondersteunen overweegt u dan alstublieft om lid te worden. Want een vereniging heeft leden nodig. Voor het ras en voor de hond.

Voorzitter – VZWH